Indlæser Begivenheder

Tidligere Begivenheder

Begivenheder Search and Views Navigation

Begivenhed Views Navigation

februar 2019

* Filmaften

tirsdag 19. februar kl. 19:00 - 22:00
Møllesalen, Brøndby Møllevej 25
Brøndby, 2605 Danmark
+ Google Maps

Vi har også i 2019 den traditionelle filmaften Nærmere omtale: Se hjemmesidens link nederst i dette opslag   Deltagelse i mødet er gratis for medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Brøndby. Ikke-medlemmer betaler 25 kr. Tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere »

marts 2019

Rauf H. Zadeh fortæller …

onsdag 6. marts kl. 14:00 - 16:00
Rytterskolen, Hvidovre Kirkeplads 1
Hvidovre, 2650 Danmark
+ Google Maps

Rauf H. Zadeh fortæller om livet som indvandrer og beboer i Avedøre Stationsby i mere end 40 år Rauf H. Zadeh kom til Danmark fra Iran for næsten 40 år siden. Han har været aktiv i Avedøre Stationsby - i boligbevægelsen, integrationsrådet og flere foreninger. Han vil fortælle om sine oplevelser ved at være indvandrer i Danmark. Vedrørende tilmelding til arrangementer • Tilmelding er nødvendig til de fleste arrangementer, jfr. nedenfor. • Tilmelding skal ske ved kontakt til Forstadsmuseet på…

Læs mere »

Ordinær generalforsamling

onsdag 13. marts kl. 19:00 - 21:30
Kometen (Medborgersalen), Hvidovrevej 280
Hvidovre, 2650
+ Google Maps

Ordinær generalforsamling Indkaldelse udsendes i februar 2019 sammen med bladet.   Tilmelding ikke nødvendig Gæster er velkomne uden taleret. Ikke-medlemmer betaler 25 kr. for deltagelse i mødet.

Læs mere »

* Fodboldhistorie med Per Bjerregaard

torsdag 14. marts kl. 18:00 - 20:00
Møllesalen, Brøndby Møllevej 25
Brøndby, 2605 Danmark
+ Google Maps

Fodboldspiller, formand og administrerende direktør for BIF. Når man siger BIF, siger man også Per Bjerregaard! Han er derfor den helt rette til at fortælle om Brøndbys fodboldhistorie.

Læs mere »

april 2019

Ondskabens øjne

onsdag 10. april kl. 19:30 - 21:00
Hovedbiblioteket Hvidove, Hvidovrevej 280
Hvidovre, 2650
+ Google Maps

Ondskabens øjne - Historiker og forfatter Poul Duedahl udruller den fascinerende og sælsomme historie om Jens Nielsen Jens Nielsen var den sidste person som blev henrettet i Danmark i fredstid. Hans sidste forbrydelse før henrettelsen i 1892 var at sætte ild til Stengården i Hvidovre - der hvor I. G. Smiths Allé ligger i dag. Biografien om Jens Nielsen (Ondskabens øjne) blev Årets Historiske Bog i 2016, og den fortæller historien om en af Danmarks mest omtalte og berygtede forbrydere,…

Læs mere »

maj 2019

Svendebjerggård og Frelsens Hær i Hvidovre

onsdag 8. maj kl. 19:00 - 21:00
Kometen (Medborgersalen), Hvidovrevej 280
Hvidovre, 2650
+ Google Maps

Lars Lydholm fortæller om Svendebjerggård og Frelsens Hær i Hvidovre Svendebjerggård kan i juni fejre 100-års jubilæum. Det vil vi gerne markere. Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær, vil fortælle om Svendebjerggårds historie og om de forskellige aktiviteter, der gennem de 100 år har været på Svendebjerggård. Lars Lydholm er vokset op i Hvidovre og gik på Dansborgskolen. Han vil også komme med oplevelser fra barndom og ungdom i Hvidovre. Tilmelding, jfr. øverst på ”Arrangementsoversigten”.

Læs mere »

Rundvisning på Risbjerg Kirkegård

onsdag 22. maj kl. 17:00 - 19:00
Risbjerg Kirkegårds Kapel, Høvedstensvej 66
Hvidovre, 2650 Danmark
+ Google Maps

Rundvisning på Risbjerg Kirkegård, Høvedstensvej 66 Rundvisere: Børge Grøn-Iversen og Tommy Nilsson Risbjerg Kirkegård blev indviet i september 1965. Børge Grøn-Iversen har været formand for kirkegårdsbestyrelsen i over 50 år og kender om nogen kirkegårdens historie – den vil han fortælle deltagerne. Han vil også fortælle om kapellet, tegnet af Helge Schønnemann samt om kirkegårdens monumenter og beplantning. Endelig vil han vise deltagerne rundt på kirkegården. I rundvisningen deltager kirkegårdsleder Tommy Nilsson. Tilmelding til Forstadsmuseet, jfr. ovenfor. Max. 30 deltagere.

Læs mere »

Rundtur i Brøndby Strand

torsdag 23. maj kl. 19:00 - 21:00

En del af højhusene i Brøndby Strand skal nedrives, og Lokalhistorisk Forening for Brøndby har indbudt HLSs medlemmer til et ”nabobesøg”, inden nedrivningen går i gang. Under gåturen vil historien om Brøndby Strand bebyggelsen blive fortalt. I rundvisningen indgår et kig ud fra et af højhusene og om muligt et besøg i en af lejlighederne i Brøndby Strand. Afslutning med kaffe og mulighed for spørgsmål i Rehumhus. Mødested oplyses ved tilmeldingen. Tilmelding til Forstadsmuseet, jfr. ovenfor. Max. deltagerantal er 30.

Læs mere »

juni 2019

Rundvisning i Avedøre Stationsby

onsdag 12. juni kl. 14:00 - 16:30
Avedøre Stationsby, Sadelmagerporten 2
Hvidovre, 2650
+ Google Maps

Solveig Isbrand viser rundt i Avedøre Stationsby. Mødested: Indgangen til Sadelmagerporten 2 Har du ikke været rundt og set Stationsbyen, så kan tidligere turdeltagere på det varmeste anbefale denne rundvisning. Solveig Isbrand har boet i Stationsbyen i over 40 år og har været formand for afdeling Syd. På turen kommer man op i Store Hus og får et flot overblik over Stationsbyen og omegnen. Byvandringen vil bl.a. sætte fokus på Stationsbyens udvikling af lege- og opholdsområder samt kunstværker efter år…

Læs mere »

Thorsbro Vandværks Museum

tirsdag 18. juni kl. 13:00 - 15:00
Thorsbro Vandværks Museum,, Allévej 29
Ishøj, 2635 Denmark
+ Google Maps

Besøg og rundvisning på Thorsbro Vandværks Museum, Allévej 29, Thorslunde, Ishøj I takt med at København omkring år 1900 voksede og voksede, øgedes behovet også for vand til beboerne og fabrikkerne. I selve København kunne vandværkerne ikke følge med behovet, og man byggede derfor vandværker langt uden for byen. Thorsbro Vandværk var et af disse vandværker. Den smukke maskinbygning på Thorsbro Vandværk stod klar i 1908 og blev brugt helt op til 1985, hvor moderne teknik overtog forsyningen af vand.…

Læs mere »
+ Eksporter begivenheder